Társasház

A Makrodigit társasházi programja egy teljesen klasszikus társasházi analitikai program, amely igény szerint kiegészül....

Egyre több társasház igényli, hogy a tulajdonosok valamilyen on-line rendszert használhassanak a házügyek intézésére, az erre született megoldások azonban sokszor több problémát okoznak, mint amennyit megoldanak. A Makrodigit társasházi programja egy teljesen klasszikus társasházi analitikai program, amely igény szerint kiegészül a Makroház kommunikációs modullal, amely kifejezetten a tulajdonosok naplózott tájékoztatására szolgáló találmány.

A társasház program alapvető funkciói:

 • naprakész tulajdonos és albetét nyilvántartás
 • rendszeres és nem rendszeres előírások rögzítése
 • befizetések követése
 • feladás a könyvelőprogramba
 • egyenlegek tulajdonosonként, albetétenként
 • különböző házrészek és előírástípusok egyidejű és egyszerű kezelése

A társasház programhoz tartozó Makroház kommunikációs modul jelentősége:

 • a tulajdonosok egy ügyfél-tárhelyhez hasonló felületen kapják meg a közös képviselő vagy könyvelő üzeneteit (makrohaz.hu)
 • a küldött üzenetek naplózva vannak, nem lehet letagadni az átvételt
 • lehet egyszerre mindenkinek küldeni egyféle (pl. meghívó) vagy egyedi üzenetet (saját egyenleg)
 • a tulajdonostól sem igényel semmilyen különös informatikai tudást
 • az érkezett küldeményről a tulajdonos automatikus e-mail üzenetet kap, az e-mailben lévő linkre kattintva tud belépni a tárhelyére
 • a tulajdonosok on-line kaphatják az információkat, hogyha kérik

Kérdések és válaszok közös képviselőknek

Hogyan kell elképzelni a rendszert, mire való?

Talán Ön is ismeri a magyarorszag.hu tárhelyét, nos a Makroház ennek mintájára működik, csak itt Ön a feladó szerepében, a lakók/tulajdonosok pedig az adózók vagy másképpen az ügyfél szerepében vannak.

Miért jobb így küldeni valamit, mint e-mailen?

Mert az e-mail, mire eljut a címzetthez, több szerveren megy keresztül, van, hogy elvész,van hogy azt mondják róla, hogy elveszett, és ilyenkor nehéz bizonyítani, hogy kinek van igaza. A Makroház rendszere zárt rendszer, az oda feltöltött dokumentumokat csak a feltöltő és a címzett látja, az adatforgalomról azonban a feladó külön listát tud magának készíteni, amivel igazolni tudja a feladást. Vita esetén igazságügyi számítástechnikai szakértő tudja a rendszer zárt működését igazolni.

Hogyan tud küldeni szabadon szerkesztett szöveget, üzenetet?

Ha Ön nem a Makrodigit társasházi programját használja, vagy azt használja, de saját szavaival szeretne üzenni valami olyat, aminek fontos, hogy nyoma legyen, (közgyűlési meghívó, jegyzőkönyv, alapszabály, házirend változás, ház egyenleg stb.) akkor a Társasházi programból külön funkcióval bármilyen szöveget vagy pdf-et fel tud tölteni. (Ez a funkció 2014. december 8-án élesedik.)

Hogyan lehet a társasházi programból közvetlenül adatot küldeni?

Ha Ön a Makrodigit társasházi programját használja, akkor bizonyos helyeken (pl. egyenlegközlők) a nyomtatás helyének a pdf helyett a Makroházat kell választani. Ekkor a lekért adat a megfelelő címzettnek egyből felkerül a tárhelyére, és a Makroháztól automatikus értesítést kap a lakó, hogy küldeménye érkezett, amelyet egy link megnyomásával megnyithat.

Mire jó ez az egész?

Arra, hogy míg az e-mailekből sok van, fontos és nem fontos egymás alatt, és sokszor ellenőrizetlenül jön-megy, sokszor letagadható, a Makroház tárhelyére feltöltött dokumentumnak nyoma van, és ez a kommunikáció egyirányú, elejét veszi a félreértéseknek. Példa: hogyha Ön küld egy mailben egy egyenlegközlőt egy lakónak, amire azt a választ kapja, hogy „köszi, beszéljünk majd”, akkor abból még sok probléma lehet: vajon mire gondolt az illető, amikor ezt írta. Hogyha viszont feltölti ugyanezt a Makroházba, akkor az ügyfele kap egy mailt, hogy üzenete jött, viszont ha akar, akkor külön mailben tud csak reagálni rá, ott pedig már bővebben ki kell fejtse a gondolatait, pl. „kedves közös képviselőm, úgy érzem, hogy a márciusi befizetésem nincs könyvelve, de nem találom a csekk másolatát, lehet,hogy nem is fizettem be” és akkor rögtön egyértelmű a probléma.

Mit látnak mindebből a lakók?

Azt, hogy Ön profi módon, naplózva követi az ügyeiket.
Hogy on-line rendszert használ, mint ahogy egyre többen a városban.
Hogy amit Ön mond az nem csupán egy e-mail, hanem egy dokumentált üzenet.
A lakó a makrohaz.hu címen bármikor meg tudja nézni az Öntől kapott dokumentumokat, de meg sem kell jegyezze ezt a címet, mert minden feltöltött dokumentumról rövid mailt kap, amiben mindig benne is van a link.

Hogyan tudja igazolni félreértés esetén, hogy Ön mikor és mit küldött?

A makrohaz.hu oldal alatt található egy felület, amin Ön, mint feladó meg tudja keresni a különböző címekre, időben és tárgyban küldött dolgokat. Ez adott esetben a postai tértivevénnyel egyenértékű igazolás, mert vita esetén igazságügyi informatikus tudja igazolni, hogy a rendszer zárt és Ön sem tud belenyúlni illetéktelenül, mint ahogy mi sem. (Ez a funkció 2014. december 8-án élesedik.)

Hogyan tudja mindezt kipróbálni?

Egyik lakóhoz írja be a saját e-mail címét és küldjön egy egyenlegközlőt, nyomtatásnál válassza a Makroházat. A program automatikusan feltölti a dokumentumot és mailt küld róla – ezúttal önnek, mert az Ön e-mail címe van beállítva az adott lakóhoz. De próbából elküldhet magának bármilyen szöveget is.

Mit lehet tenni azokkal, akik nem tudnak, vagy nem hajlandók számítógépet használni?

Hogyha a házban a többség elindítja a Makroházat, akkor a kívül maradó lakók felé történő kommunikációt átvállalhatja az illető rokona, vagy szomszédja, hiszen bármely lakóhoz bármilyen e-mail cím tartozhat. Több helyen az idős lakónak a gyermeke kommunikálja a kapott üzeneteket, így nem kell kétféle módon kommunikálnia.

Hogyan tudja a lakók felé a rendszert élesíteni?

A rendszer készen áll és működik. Minden olyan lakónál, ahol a társasház programban az alapadatokban e-mail cím szerepel, Ön már tud is dokumentumot feltölteni. (A mail címeket egy lista alapján mi is be tudjuk Önnek tölteni a programba.) A lakók felé is fontos lehet ezt nagyobb házaknál dokumentálni, ezért egy minta mailt készítettünk, amelyet Ön szabadon átírhat, ezt letöltheti innen. A félreértések elkerülése érdekében érdemes lehet határozatot hozni arról, hogy a Makroház rendszerén keresztül küldött üzeneteket a lakók megkapottnak tekintik. Fontos az e-mail címek karbantartása, de ez természetesen amúgy is az, hogyha már most is, akár csak pár lakóval, de e-mailen kommunikálnak.

Biztonságos-e ez a rendszer?

A dokumentumokat tároló szerver a Makrodigit egyéb szervereivel a Magyar Telekom szerverparkjában található, illetéktelenek hozzáférése kizárt, a terület folyamatos őrzés és felügyelet alatt áll. A tárolt adatokról folyamatos mentés készül.

Mennyibe kerül a rendszer használata?

Ha a rendszer árát a posta árához hasonlítjuk, hogy mennyibe kerül egy tértivevényes levelet kinyomtatni, és feladni, akkor nyilván nagyon olcsó lesz, de ez átverés, hiszen általában nem tértivevényes levelekkel kommunikálunk.
Hogyha az árat ahhoz hasonlítjuk, hogy mennyibe kerül az e-mailezés, akkor a rendszer drága lesz ahhoz képest, mert az e-mailezés ingyen van.
Hogyha az árat ahhoz hasonlítjuk, hogy mennyi fölösleges ügyintézéstől és telefonálástől óvja meg a lakót és a közös képviselőt, akkor a rendszer bőven megéri az árát.

A Makroház ára kétféle, nagy házakra, azaz 100 albetét fölött havonta 9,700,- Ft a díja, kis házakra (100 albetét alatt) pedig 50% kedvezményt adunk. Az árak az áfát is tartalmazzák! További kedvezményeket tudunk biztosítani a Makrodigit meglévő ügyfeleinek, illetve azoknak akik egyidejűleg a Társasház programot is használni szeretnék. Ezek ügyében keresse ügyfélszolgálatunkat!