Beszámoló készítése a Makrodigitben

A Makrodigit kettős és devizás kettős programjában könyvelt cégek éves beszámolóinak előkészítésének lépései.

A Makrodigit Éves beszámoló moduljában az "OBR állomány gyártása" menüpontban lehet az Online Beszámoló Rendszer számára alkalmas fájlt előállítani, amelyet a program a felhasználó által beállított "ÁNYK xml könyvtár"-ba teszi.

kiegészítő mellékletet és a határozatot a felhasználó által beállított "Excel export könyvtár"-ba készíti a program. Ezeket a dokumentumokat meg kell nyitni Word szövegszerkesztővel és ellenőrzés után "Mentés, másként" menüpont használatával PDF fájlként kell lementeni, mert csak PDF formában csatolható a beszámolóhoz.

A Makrodigit által használt könyvtárakról honlapunkon a gyakori kérdések között olvashat bővebben.

beszámoló készítése közben, illetve az elkészült beszámoló aláírásához lehetőség van az OBR fájl letöltésére, amely a számítógépen a letöltések (vagy a internet böngészőben beállított másik) mappába készít egy obr fájlt, amely a későbbiekben, a Makrodigit által készített állományhoz hasonló módon visszatölthető. Ennek azért van jelentősége, mert ha az ember 20 percig nem nyúl a géphez, akkor a rendszer kilépteti mentés nélkül. A jobb alsó sarokban számolja a rendszer a perceket, érdemes figyelni és néha hozzá nyúlni, hogyha a munka közben történik valami (telefon stb.).

Az Online Beszámoló Rendszer elérhető itt:
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat Elektronikus beszámoló

A bejelentkezéshez használja ügyfélkapus felhasználó nevét és jelszavát.

beszamolo_01.jpg

beszamolo_02.jpg

beszamolo_03.jpg

beszamolo_04.jpg

beszamolo_05.jpg