Egyéni bérekről történő adatszolgáltatás

Az adatszolgáltatás valamennyi nemzetgazdasági ágból az 5, illetve az annál több munkavállalót foglalkoztató vállalkozásokra, továbbá a nem profitorientált szervezetekre terjed ki. Az 5–50 fő közötti statisztikai állományi létszámmal rendelkező cégek közül minden évben mintát veszünk, így nem minden szervezetnek kell adatot szolgáltatnia minden évben. Az 50 fő feletti statisztikai létszámmal rendelkező cégeknek minden évben kötelező az adatszolgáltatás.

I. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK
A 2015. évi adatszolgáltatás az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program adatgyűjtéseiről és adatátvételeiről szóló 208/2009. (XII. 15.) Korm. rendelet módosításáról szóló 305/2014 (XII.5) Korm. rendelet által elrendelt kötelező statisztika, amely alapvetően megegyezik az elmúlt évivel, annak érdekében, hogy a magyar adatfelvétel a lehető legteljesebb mértékben megfeleljen az EU 530/1999 (1999.03.09.) tanácsi rendeletében kötelezően előírtaknak.

  1. Az adatszolgáltatás valamennyi nemzetgazdasági ágból az 5, illetve az annál több munkavállalót foglalkoztató vállalkozásokra, továbbá a nem profitorientált szervezetekre terjed ki.
  • Az 5–50 fő közötti statisztikai állományi létszámmal rendelkező cégek közül minden évben mintát veszünk, így nem minden szervezetnek kell adatot szolgáltatnia minden évben.
  • Az 50 fő feletti statisztikai létszámmal rendelkező cégeknek minden évben kötelező az adatszolgáltatás.

Az adatszolgáltatásban résztvevő információk egy részre a bérprogramból lekérdezhető. A "Személyi adatok, felvétel" >> "Májusi statisztika" menüpontban elkészíthető egy olyan állomány, amely az online adatfelvételnél beolvasható.

Kitöltési útmutató

[kép]